Λιπαρά μαλλιά; 5 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει!

Τα λιπαρά μαλλιά είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που δεν είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις. Ταλαιπωρεί αρκετές από εμάς και συνήθως αγνοούμε την αιτία που το προκαλεί. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις και μάλιστα αρκετά αποτελεσματικά.

Πριν βιαστείς όμως να καταφύγεις σε ειδικά σαμπουάν, κρέμες και σκευάσματα, διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι αιτίες που σου προκαλούν αυτή την ενοχλητική λιπαρότητα!

Ορμόνες

Οι ορμόνες είναι βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών σου.

Λάθος σαμπουάν

Το λάθος σαμπουάν μπορεί πολύ εύκολα να γίνει η αιτία που τα μαλλιά σου έχουν λιπαρή υφή. Κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης.

Conditioner

Η λάθος χρήση του conditioner είναι επίσης ένας λόγος που μπορεί τα μαλλιά σου να είναι λιπαρά.Απόφυγε να απλώνεις το προϊόν σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Οι άκρες σου θα σε ευγνωμονούν για την ενυδάτωση, η ρίζα σου όμως θα αποκτήσει πολύ γρήγορα λιπαρότητα.

Συχνό βούρτσισμα

Το πολύ συχνό βούρτσισμα των μαλλιών είναι ένας ακόμα λόγος που τα μαλλιά σου ”λαδώνουν”και αυτό γιατί μεταφέρεις τα φυσικά έλαια της ρίζας σε όλο το μήκος της τρίχας. Έτσι, τα μαλλιά σου βαραίνουν και λαδώνουν.

Αγγίζεις τα μαλλιά σου

Όσο περισσότερο πειράζεις τα μαλλιά σου, τόσο μεγαλύτερη λιπαρότητα τους προκαλείς γιατί τη μεταφέρεις με τα χέρια σου σε όλο το μήκος των μαλλιών σου .

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr
logo of bm

Popular stories