Απαλές φτέρνες; Να το μυστικό!

Μπορεί τα πόδια μας να μην είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, λόγω των κλειστών παπουτσιών, οφείλουμε όμως να περιποιούμαστε τον εαυτό μας και να φροντίζουμε την επιδερμίδα!

Η τακτική περιποίηση των άκρων μας, όχι μόνο μας βοηθάει να νιώθουμε όμορφες και να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και να διατηρήσουμε κυρίως τα πέλματα μας σε καλή κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να διορθώσουμε τις ενοχλητικές σκληρύνσεις και να κάνουμε τις σκασμένες φτέρνες απαλές σαν βελούδο!

Ξεκίνησε πλένοντας τα πόδια σου πολύ καλά με ένα ουδέτερο σαπούνι ή κάνε ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, ώστε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, πάρε την ελαφρόπετρα ή τη ράσπα και τρίψε τα καλά, έτσι ώστε να αφαιρέσεις όσο περισσότερο μπορείς τις σκληρύνσεις.

Για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, απαραίτητο βήμα στην περιποίηση των ποδιών σου είναι και η απολέπιση. Μην αμελείς να κάνεις ένα καλό scrub στις φτέρνες σου μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Έπειτα, σκούπισε τα πόδια σου πάρα πολύ καλά για να αφαιρέσεις όλη την υγρασία. Μην ξεχνάς τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα, οι οποίες είναι και οι πιο επιρρεπής στην ανάπτυξη μυκήτων.

Τέλος, άπλωσε μία ενυδατική κρέμα και επέμεινε στην περιοχή της φτέρνας ή των σκληρύνσεων.

Popular stories