Δες πως θα αποκτήσεις σφιχτούς γλουτούς με αυτές τις 4 ασκήσεις!

Το κεφάλαιο καλοσχηματισμένοι γλουτοί είναι ένα κεφάλαιο που απασχολεί όλες τις γυναίκες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αρχίζουν δειλά δειλά οι πρώτες εμφανίσεις με μαγιό.

Θυμήσου όμως ότι οι γλουτοί αποτελούν μια ομάδα μυών που θέλει κόπο και χρόνο για να γυμναστεί. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη θαυμάζει έναν καλοσχηματισμένο ποπό και μια σφριγηλή σιλουέτα! Μην τρέχεις όμως να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα ένα μήνα πριν βγεις στην παραλία, γιατί το σίγουρο είναι ότι δε λειτουργεί έτσι και θα ταλαιπωρηθείς τσάμπα!

Το κόλπο είναι να ξεκινήσεις προετοιμασία από νωρίς γιατί θέλει χρόνο, υπομονή και πολλή προσπάθεια για να καταφέρεις αυτό που θες.

To Beauty Magazine έψαξε και βρήκε τις 4 πιο βασικές ασκήσεις για να αποκτήσεις σφιχτούς γλουτούς και αν μεταμορφώσεις το σώμα σου:

 

Καθίσματα!

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τους γλουτούς σου! Προσοχή στο να κρατάς τη σωστή στάση σώματος, με τα πέλματα παράλληλα και σε ίση απόσταση με το άνοιγμα των ώμων. Φρόντισε τα γόνατα σου, στο κατέβασμα, να ”κοιτάνε” προς τα έξω.

Για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, κράτησε ένα βαράκι στα χέρια σου. Αν έχεις συνδρομή σε γυμναστήριο, μη διστάσεις ούτε λεπτό να δοκιμάσεις καθίσματα με μπάρα!

woman doing squats

 

Kick-backs!

Ιδανικά τοποθέτησε ένα στρώμα στο πάτωμα για να μην πονέσουν τα γόνατα σου. Κάθισε στα τέσσερα με ίσια τη μέση σου και κλότσησε με φόρα προς το ταβάνι. Επικεντρώσου στο να σφίγγεις το γλουτό σου την ώρα της κλοτσιάς!

Για μεγαλύτερη δυσκολία, πέρασε τη μία άκρη από ένα λάστιχο κάτω από το γόνατο που μένει σταθερό και την άλλη άκρη στο μηρό σου και επανέλαβε.

girl doing kick backs

 

Γέφυρα!

Η γέφυρα ή αλλιώς glute bridge είναι μια άσκηση που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο σφριγηλούς τους γλουτούς σου. Είναι αρκετά εύκολη και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα στρώμα για να μην πονάει η πλάτη σου. Πρόσεχε το κεφάλι σου να κοιτάει στο ταβάνι για να παραμένει ίσιος ο αυχένας σου.

Για να δυσκολέψεις ακόμη παραπάνω τη συγκεκριμένη άσκηση πέρασε ένα λάστιχο στο ύψος των μηρών σου.

girl in gym

 

Προβολές!

Από τις πολύ αγαπημένες ασκήσεις καθώς γυμνάζει τετρακέφαλους και γλουτούς ταυτόχρονα. Φέρτε το ένα πόδι πίσω να ακουμπάει στις μύτες των δαχτύλων για ισορροπία και το λυγίστε το άλλο, ώστε το γόνατό σας να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών. Προσοχή! Το γόνατο πρέπει να βρίσκεται σε μια παράλληλη ευθεία με τη φτέρνα σας και να μην έρχεται πιο μπροστά.

Προσθέστε άφοβα μπάρα ή βαράκια για να αυξήσετε τη δυσκολία της άσκησης.

girl doing lunges

Δες επίσης: 4 απαραίτητα tips για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

logo

Popular stories