Μπαλαγιάζ, ανταύγειες ή διαφάνειες; Βρες ποια τεχνική σου ταιριάζει!

Οι γυναίκες είναι γνωστό πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχουν την ανάγκη να πειραματίζονται με διάφορες αλλαγές στην εμφάνισή τους και ανάλογα με το πόσο τολμηρές είναι επιλέγουν και την αντίστοιχη αλλαγή!

Συνήθως το πρώτο σημείο στο οποίο ”ξεσπάμε” είναι τα μαλλιά μας. Ακολουθεί η γκαρνταρόμπα, τα νύχια μας, ακόμη και το καθημερινό μας μακιγιάζ. Η πρώτη λοιπόν σκέψη είναι η μετατροπή χρώματος ή κουρέματος.

Το Beauty Magazine στο σημερινό άρθρο θα επικεντρωθεί στις τεχνικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα μαλλιά μας, στην περίπτωση που δε θέλουμε να κάνουμε εξολοκλήρου βαφή.

Δες τις τεχνικές και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα:

  • Διαφάνειες

highlights in brown red hair

Οι διαφάνειες είναι μία τεχνική που δεν είναι αρκετά γνωστή και κατά την οποία οι ρίζες των μαλλιών παραμένουν ανέγγιχτες. Συγκεκριμένα, οι διαφάνειες έχουν μεγάλο φάρδος, γίνονται εσωτερικά στα μαλλιά και σε διαφορετικές αποστάσεις ενώ δεν απαιτείται να ξεκινούν από την ρίζα. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται χρώμα και κίνηση στο ήδη υπάρχον χρώμα των μαλλιών  ενώ είναι η ιδανική λύση για όσες…δεν τρελαίνονται με τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, μιας και δε χρειάζονται τακτική ανανέωση.

 

  • Balayage

blonde hair with balayage highlights

Η πιο διάσημη τεχνική, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Το μπαλαγιάζ έγινε διάσημο εξαιτίας της φυσικότητας που χαρίζει στα μαλλιά, μιας και θυμίζει το ”άνοιγμα” του χρώματος από τον ήλιο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών. Δίνει λάμψη και κίνηση και είναι σίγουρα μια τεχνική που μαγνητίζει τα βλέμματα για το φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρει.

 

  • Ανταύγειες
intense caramel highlights

Η πιο διαδεδομένη τεχνική χρώματος. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά λόγια για τις ανταύγειες, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου υιοθέτησες κ εσύ τη συγκεκριμένη τεχνική. Οι απλές ανταύγειες, όπως ξέρεις, γίνονται με το αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά έντονο χρώμα που συνήθως δημιουργεί μία διχρωμία, αν και τα τελευταία χρόνια, οι κομμωτές προτείνουν να γίνονται και σε μικρότερες επιφάνειες, δημιουργώντας έτσι ένα παιχνίδισμα στο αποτέλεσμα.

 

Όποια και να επιλέξεις να είναι η τεχνική που θα εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, εμείς σου προτείνουμε να μη φοβηθείς την αλλαγή και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

 

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

bm logo

Popular stories