Μύκητες στα νύχια των ποδιών; 5 tips για να τους προλάβεις!

Η μυκητίαση είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί συχνά γυναίκες και άντρες, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, όταν το πόδι παραμένει κλεισμένο σε αθλητικά παπούτσια ή βρίσκεται εκτεθειμένο για μεγάλο μέρος της ημέρας.

Η ανάπτυξη ενός μύκητα ευνοείται από την υγρασία και τη ζέστη και μεταδίδεται μέσω της επαφής!

Δεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι όμως γιατί… ως γνωστόν η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και εμείς σου έχουμε τα 5 πιο βασικά tips για να προλάβεις την εμφάνιση τους:

Μην περπατάς ξυπόλητος

Οι μύκητες στα πόδια δημιουργούνται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα, οπότε φρόντισε να μην κυκλοφορείς ποτέ ξυπόλυτος στην πισίνα ενός ξενοδοχείου ή στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου σου.

woman's legs

Φόρα κατάλληλα παπούτσια

Φρόντισε να φοράς πάντα κάλτσες από ελαφριά, βαμβακερά υφάσματα, αλλά και κατάλληλα αθλητικά παπούτσια που βοηθούν το πόδι να αερίζεται επαρκώς.

tanned legs

Πλύσου συστηματικά

Δώσε βαρύτητα στην καθημερινή πλύση των ποδιών σου πρωί και βράδυ για να αποφύγεις τη συγκέντρωση μικροβίων. Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ένα χλιαρό ποδόλουτρο θα απομακρύνει κάθε είδους βρωμιά από τα πόδια σου και ταυτόχρονα θα σε ξεκουράσει!

feet in water

Σκούπισε καλά

Το καλό στέγνωμα των ποδιών είναι το Α και το Ω για να παραμείνουν υγιή! Μετά από κάθε πλύση, φρόντισε να σκουπίζεις καλά στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, με μια καθαρή πετσέτα. Ιδανικά χρησιμοποίησε το πιστολάκι των μαλλιών για να ”φυσήξεις” λίγο ζεστό αέρα στα δάχτυλα σου και να απομακρύνεις κάθε ίχνος υγρασίας.

woman drying her hair after shower

Αγόρασε ένα καλό απολυμαντικό

Επένδυσε σε ένα καλό απολυμαντικό, τοπικό σπρέι, το οποίο θα χρησιμοποιείς στο ξεκίνημα της μέρας αφού έχεις πλυθεί, για να αποφύγεις την ανάπτυξη μικροβίων.

imperial feet products

 

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

logo

Popular stories