Νύχια και εγκυμοσύνη: Τελικά επιτρέπεται να τα βάφεις;

Η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο χαρούμενες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας όμως η αλήθεια είναι πως επηρεάζεται άμεσα η καθημερινότητα και αλλάζουν δραστικά οι συνήθειες μας. Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι και το αν επιτρέπεται να περιποιηθούμε τα νύχια μας, καθώς έχουν ακουστεί πάρα πολλές απόψεις που αποτρέπουν μια γυναίκα από αυτό.

Το Beauty Magazine έκανε μια έρευνα σχετικά με το θέμα και σας παρουσιάζει παρακάτω την επιστημονική τεκμηρίωση ως προς το γιατί είναι απόλυτα ασφαλές να  χαρίζετε στον εαυτό σας λίγες στιγμές φροντίδας!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ισχύει:

Μπορούμε να βάφουμε τα νύχια μας;

Η περιποίηση και το βάψιμο των νυχιών επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, καθώς τα νύχια είναι νεκροί εξωκυτταρικοί σχηματισμοί που δεν απορροφούν ουσίες. Αυτό που ίσως να ενοχλήσει κατά την διαδικασία του μανικιούρ και πεντικιούρ δεν είναι η διαδικασία αλλά οι έντονες μυρωδιές από το βερνίκι και το ασετόν, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ναυτία ή ζαλάδα.

Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία του μανικιούρ – πεντικιούρ δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με κάποιο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Βέβαια θα πρέπει για την περιποίηση των άκρων μας, είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε μετέπειτα, να διαλέγουμε επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής αποστειρώνοντας σωστά τα εργαλεία τους. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τεχνίτες που εμπιστευόμαστε για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη  αντιμετώπιση των πελατών τους.

 

nail salon

 

Προκαλεί το βερνίκι πρόβλημα στο έμβρυο;

Παρόλο που τα βερνίκια νυχιών περιέχουν χημικά συστατικά, αυτά δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα νύχια ή το δέρμα και έτσι δεν έχουν ποτέ συσχετιστεί με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή κάποιου είδους γενετική ανωμαλία σε έμβρυα. Αυτό που δημιουργεί πρόβλημα είναι η εισπνοή χημικών ή διαλυμάτων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Επομένως πιο επικίνδυνο είναι για τις γυναίκες που εργάζονται σε κέντρα περιποίησης άκρων και όχι τόσο για εκείνες που δέχονται τις υπηρεσίες.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι την ημέρα του τοκετού δεν επιτρέπεται να έχουμε βαμμένα νύχια. Πρέπει να διατηρούνται καθαρά για ιατρικούς λόγους επομένως καλό θα ήταν να αποφύγουμε οποιουδήποτε είδους αισθητική παρέμβαση.

Ωστόσο το ιδανικό είναι να συμβουλεύεστε τον μαιευτήρα-γυναικολόγο σας προτού κάνετε κάποια περιποίηση άκρων, καθώς η κάθε περίπτωση εγκυμοσύνης είναι διαφορετική.

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

logo

Popular stories