Οι 4 πιο συχνοί λόγοι που κάνουν τις φτέρνες σου να σκάνε!

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των γυναικών, σε αντίθεση με τους άντρες που πολύ σπάνια θα εμφανίσουν κάτι αντίστοιχο!

Οι ξηρές φτέρνες μπορεί να προκληθούν από διάφορους λόγους,όμως η αντιμετώπιση τους ευτυχώς είναι μια εύκολη υπόθεση!

Δες εδώ τις 4 πιο συχνές αιτίες που προκαλούν ρωγμές στα πόδια:

 • Ορθοστασία
  Η πολύωρη και καθημερινή ορθοστασία αλλά και το έντονο βάδισμα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα, καθώς όλο το βάρος πέφτει στα πόδια. Επέλεξε ανατομικά παπούτσια ή ειδικούς πάτους για να βαραίνεις τα πόδια σου όσο το δυνατόν λιγότερο!

 

 • Παπούτσια
  Τα καλοκαιρινά παπούτσια, όπως σανδάλια και πέδιλα, αφήνουν εκτεθειμένο το δέρμα και επομένως πολύ πιο επιρρεπές σε φθορές. Χρησιμοποίσε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μια καλή ενυδατική κρέμα και φρόντισε να κάνεις απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα.

 

 • Κληρονομικότητα
  Κι όμως η ευαισθησία του δέρματος μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις άλλων μελών της οικογένειας σου! Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία σε αυτή την περίπτωση.

 

 • Αφυδάτωση
  Ναι, ναι καλά διάβασες! Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να προέρχονται από έλλειψη ενυδάτωσης ή από κακή διατροφή. Βάλε φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητα σου και πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό!

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

logo bm

 

Related stories