Οστεοπόρωση: Δες πως θα την προλάβεις!

Οστεοπόρωση είναι ένα νόσημα  που χαρακτηρίζεται από μειωμένη οστική αντοχή, που οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας και διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής των οστών, με αποτέλεσμα αυξημένη ευθραυστότητα και  αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

To Beauty Magazine βρήκε τις πιο απλές συμβουλές για να σε βοηθήσει να προλάβει την εμφάνισή της!

 

 

Αύξησε την άσκηση!

Η καθιστική ζωή έχει παρατηρηθεί ότι έχει έντονα αρνητική επίδραση μετά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Βάλε λίγη παραπάνω δραστηριότητα στην καθημερινότητα σου, ακόμη και αν είναι ένας περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο.

 

 

Κόψε το τσιγάρο!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η διακοπή του καπνίσματος, έστω και με καθυστέρηση, βοηθά στην πρόληψη καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης.

 

 

 

 Μην ξεχνάς να πίνεις γάλα!

Σύμφωνα με έρευνες, η πρόληψη ασβεστίου κατά τα εφηβικά χρόνια και ειδικότερα αμέσως μετά την έναρξη της έμμηνου ρήσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς βοηθά στην απόκτηση υψηλής οστικής μάζας.

 

 

 

Έλεγξε την έλλειψη βιταμίνης D!

Μελέτες που έγιναν στο Βέλγιο έδειξαν πως οι άνθρωποι που ζούσαν στο κέντρο της πόλης είχαν μειωμένα επίπεδα ενεργής βιταμίνης D , χωρίς να παίζει κάποιο ρόλο η έκθεση τους στον ήλιο. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν επιβεβαιωθεί και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

 

Popular stories