Το Beauty Magazine και ο Σπύρος Κουτσούρης φέρνουν…νέο αέρα χρωμάτων στα νύχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μεγάλη συνεργασία ξεκινά!!

Το περιοδικό ομορφιάς BeautyMagazine.gr, το μεγαλύτερο group του Facebook ”Nails, all about ” και ο Nail Artist / Airbrush instructor Κουτσούρης Σπύρος θα σας παρουσιάζουν αποκλειστικά σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, βίντεο εφαρμογής αερογράφου με νέες τεχνικές που θα συναρπάσουν με την ευκολία της εφαρμογής τους και θα εντυπωσιάσουν με το αποτέλεσμα τεχνίτες και πελάτες!!

 

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθείτε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στο νέο κανάλι ομορφιάς του Youtube, Nailfluent με την υπογραφή του Σπύρου Κουτσούρη και την υποστήριξη του BeautyMagazine.gr!

 

 

Πάμε όμως να δούμε…Τι είναι ο αερογράφος;

Με απλά λόγια είναι ένα πιστόλι που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και την πίεση του αέρα από ένα κομπρεσέρ για να ψεκάσει χρώμα στην επιφάνεια που θέλουμε. Ανακαλύφθηκε στο Σικάγο το 1893 από τον Charles Burdick και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του Σικάγο, με αφορμή τον εορτασμό των 400 χρόνων για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Μέχρι και σήμερα η αερογραφία είναι μια τέχνη του δρόμου και δεν υπάρχει καμία σχολή καλών τεχνών που να την διδάσκει. Διδάσκεται από αερογραφίστες με εμπειρία πολλών ετών, που έχουν υιοθετήσει και εξελίξει τις ήδη υπάρχουσες τεχνικές από τους παλαιότερους! Με τα χρόνια η μορφή του εξελίχθηκε με αποτέλεσμα να βρίσκει εφαρμογή σε μια τεράστια γκάμα υλικών (αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφη , πίνακες , τοιχογραφίες κτλ.)

Αερογράφος και Ομορφιά

Στο χώρο της ομορφιάς ο αερογράφος μπήκε πρώτα στο μακιγιάζ και στο body painting, γιατί τα χρώματα ήταν πολύ ρευστά και εύκολα για ομαλή διάχυση χρωμάτων και φωτοσκιάσεων, με αποκορύφωμα την τέλεια διαβάθμιση χρώματος. Στην ονυχοπλαστική ο αερογράφος έκανε την πρώτη του προσπάθεια πριν αρκετά χρόνια με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Η τεχνολογία και τα χρώματα ήταν αρκετά πίσω και πολύ «βαριά» για μια τεχνίτρια, με αποτέλεσμα να αφήσει μια άσχημη γεύση και ένα «κακό» όνομα πίσω του. Με την τεχνολογία να καλπάζει, προχώρησε μαζί της και ο αερογράφος. Οι αερογράφοι πλέον είναι μικροί, με καλώδιο ή χωρίς, και μπορούν να βρουν εφαρμογή σε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να ζωγραφίσει.

nail art by spiros koutsouris

Κάπως έτσι το 2018 ο Σπύρος Κουτσούρης μας ξανασύστησε τον αερογράφο στα νύχια με τα πρώτα βίντεο να ανεβαίνουν με μεγάλη απήχηση στο ιντερνέτ (nails all about) και με τις τεχνίτριες να δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα. Η τέχνη της αερογραφίας δίνει την δυνατότητα στις τεχνίτριες να βγάλουν την απόλυτη διαβάθμιση χρώματος (ομπρε) και όχι μόνο. Τα σχέδια με ελεύθερο χέρι και στένσιλ γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βγάζοντας ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Η ταχύτητα και η ποιότητα αποτελέσματος του σχεδίου είναι και αυτό που κάνει τον αερογράφο τόσο αγαπητό! Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε nail art με αερογράφο είναι ακρυλικά με βάση το νερό. Με μια τεράστια γκάμα εταιριών οι επιλογές και οι αποχρώσεις είναι ατελείωτες.

spiros koutsouris nail design

Τα ακρυλικά χρώματα έχουν θετικά και αρνητικά . Στα θετικά βρίσκουμε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων και επίσης δε χρειάζονται πολυμερισμό, καθώς το χρώμα στεγνώνει στον αέρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στα αρνητικά έχουμε ότι το ακρυλικό χρώμα χρειάζεται αραίωση, πράγμα το οποίο διδάσκεται, είναι βάση της αερογραφίας και είναι πολύ δύσκολο για μια τεχνίτρια να χάνει χρόνο για να αραιώνει το χρώμα. Ακόμα και τα προ-αραιωμένα χρώματα πολλές φορές δυσκολεύουν, γιατί μπορεί λόγω εξωτερικών συνθηκών να «σφίξουν» και να είναι αρκετά δύσκολα στον ψεκασμό. Τέλος, το ακρυλικό είναι αρκετά ευαίσθητο χρώμα με αποτέλεσμα ένα μικρό λάθος να το κάνει να ξεφλουδίσει από τα νύχια του πελάτη. Σε αυτό το κομμάτι όμως τα πράγματα αλλάζουν, προς το καλύτερο φυσικά!

stunning nail art

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε νέες τεχνικές που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια!!! Παρακολουθείστε το βίντεο και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.

 

 

Για περισσότερα βίντεο και εκπλήξεις κάνε subscribe στο κανάλι του Nailfluent :

 

Popular stories