Τα 4 Απαραίτητα Tips Για Να Διατηρήσεις Τη Φόρμα Σου Στην Καραντίνα!

Η τωρινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την πανδημία του κορονοϊού, έχει κάνει την άσκηση μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Με όλα τα γυμναστήρια της χώρας να παραμένουν κλειστά αλλά και με την περιορισμένη φυσική δραστηριότητα λόγω του γενικού lockdown, η προπόνηση μοιάζει να είναι πλέον ένα είδος πολυτέλειας.

Πως μπορείς όμως να μείνεις σε φόρμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Είμαστε εδώ για να στο απαντήσουμε!

Ακολούθησε τα παρακάτω απαραίτητα tips και θα δεις ότι τελικά είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζες!

Φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα

Το σημαντικό είναι το πρόγραμμα της προπόνησης σου να είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα το βαρεθείς, θα είναι διασκεδαστικό αλλά θα έχει και τον απαραίτητο βαθμό δυσκολίας, προκειμένου να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου! Εμπιστεύσου έναν personal trainer για να φτιάξετε μαζί το πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σου.

Βάλε συγκεκριμένες μέρες

Σίγουρα είναι δύσκολο να ξέρεις ποιες μέρες και ώρες θα είσαι τελείως free, ώστε να προγραμματίσεις τη γυμναστική σου, όμως αν δεν το κάνεις το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να βλέπεις νέτφλιξ στον καναπέ σου. Διάλεξε 3 ημέρες μέσα στην εβδομάδα που σε βολεύουν και επέλεξε μια ώρα που συνήθως είναι χαλαρή, για να μπορέσεις να αφιερωθείς στην προπόνηση σου.

Θέσε στόχους

Μικρά βηματάκια την κάθε φορά! Γράψε σε ένα χαρτί ποιος είναι ο στόχος σου μέχρι τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να σου είναι πιο εύκολο να τον πετύχεις και να δώσεις ένα boost αυτοπεποίθησης στον εαυτό σου. Θα νιώσεις υπέροχα που τα κατάφερες και επιπλέον θα έχεις περισσότερο κίνητρο για να συνεχίσεις την προσπάθεια.

Βρες παρέα για γυμναστική

Παρακίνησε την κολλητή, το αγόρι σου ή τη μαμά σου να ξεκινήσετε μαζί ένα είδος άσκησης. Μπορεί να είναι τρέξιμο, pilates, βάρη ή οτιδήποτε άλλο σας κινεί το ενδιαφέρον! Ευτυχώς υπάρχουν άπειρα βίντεο που μπορείς να βρεις, τα οποία σε καθοδηγούν βήμα βήμα και έτσι θα έχεις ακόμη περισσότερη όρεξη όταν έρχεται η ώρα της γυμναστικής.

Popular stories