Τα 5 πιο συχνά λάθη που επηρεάζουν το δέρμα σου!

Συνήθως τα πιο άσχημα πράγματα που κάνουμε στο δέρμα μας, τα κάνουμε τελείως ασυναίσθητα, μας έχουν γίνει με άλλα λόγια, δηλαδή, συνήθειες!

Αυτό καθιστά το να τα σταματήσουμε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Με λίγη παραπάνω θέληση, όμως, και λίγο πείσμα όλα γίνονται!

Εμείς σου παρουσιάζουμε παρακάτω τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε και επηρεάζουν το δέρμα μας και σε παρακινούμε να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας να τα διορθώνεις ένα ένα!

Αγγίζεις το πρόσωπο σου

Αν αγγίζεις συχνά το πρόσωπο σου, έστω και ασυναίσθητα είναι η κύρια αιτία που εμφανίζεις ακμή. Τα βακτήρια της επιδερμίδας μεταφέρονται όταν ακουμπάς το πρόσωπο σου.

woman with pimples

Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητη διαδικασία για να παραμένει το δέρμα σου απαλό και σφριγηλό. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει την επιδερμίδα σου μεταξένια και λαμπερή. Σταδιακά θα παρατηρήσεις πιο νεανική και υγιής όψη. 

woman having peeling

Καπνίζεις 

Το κάπνισμα φράζει τους πόρους του δέρματος σου με αποτέλεσμα να προκαλούνται πιο εύκολα μαύρα στίγματα. Επιπλέον, δημιουργούνται πρόωρα ρυτίδες στο άνω χείλος. 

quit smoking

Έχεις πολύ άγχος

Το άγχος επηρεάζει την εμφάνιση σου. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε αυξημένη φλεγμονή, σπυράκια και κουρασμένη, θαμπή όψη δέρματος. Να θυμάσαι πως η άσκηση (ό,τι σου αρέσει, από διαλογισμό μέχρι περπάτημα ή spinning) θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά το άγχος της καθημερινότητας.

anxious girl biting nails

Η διατροφή σου είναι ασταθής

Οτιδήποτε καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες όπως ζάχαρη, αλάτι, γλυκά ή junk food, είναι ικανό να διαταράξει την υγεία του οργανισμού σου και κατά συνέπεια του δέρματος σου.Εάν η καθημερινή σου διατροφή είναι ασταθής, συζήτησε με έναν διαιτολόγο για τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις συνολικά μεγαλύτερη ευεξία.

woman eating salad

 

 

 

 

Popular stories