Τι σημαίνει αν δεις μωβ, καφέ ή μαύρο χρώμα στα νύχια των ποδιών σου!

Πολλές φορές ξεχνιόμαστε, ειδικά το χειμώνα, και δε δίνουμε σημασία στα νύχια των ποδιών μας. Μπορεί να τα αφήνουμε βαμμένα για καιρό ή ακόμη και άβαφα, καθώς τα πόδια μας δεν είναι εκτεθειμένα.

Κάτω από τα κλειστά παπούτσια η ανάγκη για ένα βαμμένο νύχι μπορεί να μην είναι τόσο επιτακτική, παρόλα αυτά η υγεία των ποδιών μας δεν παύει ποτέ να είναι ένα άκρως σημαντικό ζήτημα. Τα διάφορα χρώματα που μπορεί να παρατηρείτε στα νύχια σας έχουν να πουν πολλά για την υγεία σας!

Το Beauty Magazine έψαξε και έμαθε τι σημαίνει αν τα νύχια του ποδιού μας είναι μωβ, καφέ ή μαύρο.

Διάβασε παρακάτω και ενημερώσου ώστε να αντιμετωπίσεις άμεσα το πρόβλημα:

 

french pedicure

ΜΩΒ

Εάν παρατηρήσεις πως κάποιο από τα νύχια των ποδιών σου έχει μωβ χρώμα, τότε συνήθως αυτό οφείλεται σε υπονύχιο αιμάτωμα. Μια μελανία, δηλαδή, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νυχιού σου. Για παράδειγμα, ένα βαρύ αντικείμενο που έπεσε στο πόδι σου, είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε τον τραυματισμό των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς την αιμορραγία. Για το συγκεκριμένο τραυματισμό δεν ενδείκνυται θεραπεία καθώς το νύχι μεγαλώνοντας, σταδιακά θα αποκτήσει την αρχική του όψη. Παρόλα αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις που ο πόνος είναι αρκετά οξύς, ίσως χρειαστεί και αφαίρεση του νυχιού από τον ειδικό γιατρό.

Μια άλλη εκδοχή για τη μωβ απόχρωση στα νύχια του ποδιού είναι ότι μπορεί να υποδηλώνεται διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος. Εκτός από τον αποχρωματισμό του νυχιού, ο ασθενής σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσει και πόνο ή παρατεταμένο μούδιασμα στο δάχτυλο.

 

ΛΕΥΚΟ

Η λευκή απόχρωση του νυχιού ή αλλιώς λευκονυχία συνήθως υποδεικνύει έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών στον οργανισμό. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσεις σημάδια λευκών γραμμών εάν ασκείται στα νύχια σου επαναλαμβανόμενη πίεση, για παράδειγμα από στενά παπούτσια που μας πιέζουν.

 

beautiful toes

 

ΚΑΦΕ Ή ΚΙΤΡΙΝΟ

Η πιο συνηθισμένη αιτία που τα νύχια μας έχουν κιτρινωπό χρώμα είναι η περίπτωση ονυχομυκητίασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις επίσης παρατηρείται ότι τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και πιο παχιά. Άλλες αιτίες που τα νύχια των ποδιών μπορεί να έχουν κίτρινη ή καφετί απόχρωση είναι οι διαταραχές στην αναπνευστική λειτουργία, το λεμφικό σύστημα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

 

ΜΑΥΡΟ

Όταν η επιφάνεια του νυχιού μας  παίρνει μαύρο χρώμα συχνά η αιτία είναι η έλλειψη βιταμίνης 12, κάποιο πρόβλημα στα νεφρά ή κάποια δυσλειτουργία στο συκώτι. Μια μαύρη γραμμή στα νύχια σου, η λεγόμενη μελανωνυχία, συνήθως είναι αποτέλεσμα υπερβολικής παραγωγής χρωστικών ουσιών και δε θεωρείται καθόλου επικίνδυνη.

 

Δες επίσης: Τζελ: Τελικά αξίζει να το επιλέξεις για τα νύχια σου τώρα το καλοκαίρι;

 

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

bm solutions

Popular stories