Τρέξιμο: 3 tips για να το δεις… με άλλο μάτι!

Το τρέξιμο είναι από τις καλύτερες μορφές αεροβικής γυμναστικής για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και παρόλο που είναι από τα πιο εύκολα είδη άσκησης, οι περισσότεροι το αποφεύγουν!

Είναι ιδανικό για να σε αποφορτίσει από την ένταση της ημέρας, βοηθάει το μυαλό σου να χαλαρώσει, συμβάλλει στις καύσεις  του οργανισμού, αυξάνει την αντοχή και τονώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

Για αυτό, φίλη μου, μην το απορρίπτεις πριν καν το ξεκινήσεις!

Παρακάτω θα βρεις τα 3 tips που θα σε κάνουν να δεις το τρέξιμο με άλλο μάτι:

  • Ξεκίνα περπατώντας

Κανείς δεν γεννήθηκε δρομέας! Ξεκίνα με περπάτημα, προκειμένου το σώμα σου να συνηθίσει σιγά σιγά στο είδος άσκησης. Όταν περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα αρχίσεις να νιώθεις έτοιμος να αυξήσεις ταχύτητα και σταδιακά θα φτάσεις και στο τρέξιμο.

  • Ένα βήμα τη φορά

Έχε υπομονή! Η βελτίωση δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αν μπορείς να τρέξεις 1 λεπτό ενώ η φίλη σου τρέχει 5, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη αλλά ότι έχει ασχοληθεί περισσότερο! Όσο πιο πολύ ασχολείσαι τόσο πιο μεγάλη εξέλιξη θα βλέπεις!

  • Φτιάξε πρόγραμμα

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να αμελήσουμε την άσκηση μας, ειδικά όταν έχουμε την πίεση μιας έντονης καθημερινότητας. Φτιάξε ένα πρόγραμμα, στο οποίο θα έχεις στάνταρ ημέρες και ώρες που θα πηγαίνεις για τρέξιμο και φρόντισε να μην παρεκκλίνεις από αυτό! Έτσι, θα σου είναι πιο εύκολο να το μετατρέψεις σε συνήθεια!

 

 

 

 

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

logo bm

Related stories