Υπερβολικό άγχος; Το σώμα σου σε προειδοποιεί με 5 σημάδια!

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα, το οποίο επηρεάζει την ζωή μας και πολλές φορές μπορεί και να εμποδίζει την καθημερινότητα μας.

Σε περιπτώσεις που το στρες είναι υπερβολικό, ο οργανισμός αρχίσει και δίνει κάποια δείγματα ώστε να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα!

Αν λοιπόν παρατηρείς ότι τον τελευταίο καιρό έχεις συχνά έναν ”κόμπο” στο στομάχι και μια μόνιμη ανησυχία, τότε δες μήπως εμφανίζεις και τα παρακάτω συμπτώματα:

Πονοκέφαλος

Ο παρατεταμένος πονοκέφαλος, ή σε μερικές περιπτώσεις μια ήπια ημικρανία, μπορεί πολύ εύκολα να συνδέονται με το άγχος. Αν παρατηρείς ότι κάθε φορά που ανησυχείς για κάτι, αντιμετωπίζεις ένα δυνατό ”σφίξιμο” στο κεφάλι, τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορείς να διαχειριστείς το στρες σου.

girl with headache

Στομαχόπονος

Ο πόνος στην κοιλιά φαίνεται να συνδέεται με το υπερβολικό στρες, καθώς υποστηρίζεται ότι το έντερο και ο εγκέφαλος έχουν κοινά νευρολογικά συστήματα. Επομένως, όταν ο εγκέφαλος αντιδρά στο στρες, το έντερο δέχεται το ίδιο σήμα.

fit girl

Λιγούρα

Η επιθυμία για γλυκό, εκτός από τις ορμόνες μια γυναίκας που μπορεί να ευθύνονται για αυτή, είναι πολύ πιθανό να προέρχεται και από το άγχος μας. Ο οργανισμός μας προκειμένου να αντιμετωπίσει την κακή μας διάθεση καταφεύγει στην άμεση πρόσληψη ζάχαρης, ώστε να εκκρίνει την λεγόμενη ”ορμόνη της χαράς”.

woman eats in bed

Απότομη ακμή

Το στρες προκαλεί αύξηση της φλεγμονής και αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην παραγωγή σμίγματος. Αν γενικά δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με ακμή, αλλά κατά καιρούς εμφανίζεις σπυράκια στο πρόσωπο σου, ενδεχομένως να οφείλεται στο άγχος σου.

woman looking in the mirror

Τριχόπτωση

Εάν αντιληφθείς ότι χάνεις διπλάσιο αριθμό τριχών από το συνηθισμένο και αυτή η κατάσταση διαρκεί για πάνω από δύο εβδομάδες, μπορεί να οφείλεται στο στρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

girl having a bad hair day

 

Δες επίσης: 5 συνήθειες που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στο άγχος!

Η συντακτική ομάδα του Beautymagazine.gr

our logo

 

Popular stories